Logo VGEO

Vereniging van Gepensioneerden Elsevier Ondernemingen

 
 
 
       
 
 
Home
Introductie
Statuten/reglementen
Organisatie
Leden
Actueel/nieuws
Pensioenen-nieuws
60-plussers
Agenda
Wat doet u daar
Nostalgische foto's
Elsevier Connect
Links
Archief
Lid worden
Zoek in website

 

 
 

Mary van Dort

Ik ben geboren (1950) en getogen in Amsterdam. Heb aldaar de MULO afgerond en ben daarna met veel enthousiasme begonnen aan de toen nog Kweekschool voor Onderwijzers. Leuke tijd, maar na twee jaar was dit wel voldoende en ben ik gaan werken bij onder andere de Amsterdam-Rotterdambank afdeling verzekeringen. In 1970 zijn Kees en ik getrouwd: wij hebben twee dochters en drie kleinkinderen.

In augustus 1980 zijn wij uiteindelijk verhuisd naar Beuningen bij Nijmegen. Op de basisschool van onze dochters waren er diverse werkzaamheden binnen de oudercommissie; met veel plezier heb ik op hun school mijn steentje bijgedragen  De dochters worden groter en dan stoppen dit soort werkzaamheden op den duur. Studeren lonkte weer en in drie jaar tijd was het VWO-diploma behaald. Vervolgens de opleiding voor directiesecretaresse afgerond, en zo weer up-to-date voor de arbeidsmarkt. Via Randstad Uitzendbureau werd mij in Nijmegen een baan als telefoniste-receptioniste bij Audet Tijdschriften (dat inmiddels door Misset was overgenomen) aangeboden. Binnen de uitgeverij heb ik diverse secretaresse functies in Nijmegen-Arnhem en uiteindelijk in Doetinchem bekleed. De laatste tien jaar, tot 1 mei 2012, was ik werkzaam als directiesecretaresse.

Sinds juni 2015 dan echt met pensioen; ik heb mij nog geen minuut verveeld. Onze museumjaarkaarten worden veelvuldig gebruikt en we gaan regelmatig naar het theater, de bioscoop en concerten via de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Onze tuin vergt de nodige aandacht en zodra het weer het toe laat gaan we met de caravan op pad.


 
 
       
 
 
Contact: webmaster