vgeo-logo

Vereniging van Gepensioneerden Elsevier-Ondernemingen

Levensloop Betty Daniels

  • foto Betty Daniels
  • Ik ben geboren in 1952 in Arnhem, doorliep daar de lagere school en 2 jaar van de MULO, toen ons gezin in 1965 door de AKZO werd uitgezonden naar Medellín in Colombia. Daar ging ik naar de High School en werden wij, Nederlandse kinderen, tijdens de Spaanse lessen bijgespijkerd door een Nederlandse leraar, zodat wij, eenmaal terug in Nederland, geen al te grote achterstand zouden hebben opgelopen.

    Bij terugkomst in 1968 behaalde ik 2 jaar later het eindexamen HAVO. Daarna volgde een opleiding medisch secretaresse/doktersassistente en twee jaar later begon mijn werkzame leven in het Diaconessenhuis in Utrecht op de afdeling Neurologie, gevolgd door een paar jaar bij een internist in zijn thuispraktijk en in 1976 op de afdeling Chirurgie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Een geweldige tijd heb ik daar gehad tot aan onze verhuizing naar Amerika.

    In december 1984 ben ik met mijn toenmalige echtgenoot verhuisd naar Columbus, Ohio, USA, waar hij zijn carrière voortzette bij de Ohio State University. Na een jaar wachten ontving ik eindelijk mijn verblijfsvisum en mocht ik ook aan de slag. Uiteindelijk vond ik een leuke baan bij een ingenieursbedrijf als Office Manager.

    Precies tien jaar later ben ik weer teruggegaan naar Nederland en kon ik in februari 1995 beginnen bij Elsevier Science BV als PA op de afdeling Life Sciences, wat ik 9 jaar gedaan heb. Daarna volgde nog een baan als Book Administrator, maar het jaar erna, in 2005, werd die baan weggereorganiseerd en werd er een Books Department opgezet, waar ik als Books Coordinator kwam te werken. Uiteindelijk werd in 2007 besloten dat boeken geen toekomst meer hadden binnen Elsevier en het Books Department zou worden opgeheven.

    In 2008 begon ik als Account Executive bij het nieuw opgezette Commercial Sales Department. Maar ook toen vonden veel reorganisaties plaats en zag ik veel mensen komen en gaan. Tot mijn vreugde en opluchting overleefde ik toch steeds weer elke verandering en uiteindelijk eindigde mijn werkzame leven bij Elsevier in mei 2018.