vgeo-logo Vereniging van Gepensioneerden Elsevier-Ondernemingen
 

Levensloop Jeroen Hogendorp

  • foto Jeroen Hogendorp
  • Ik ben in 1953 geboren in Naarden, maar al na drie maanden terechtgekomen in Diemen, waar ik sindsdien op verschillende plekken heb gewoond. Na de middelbare school (Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam) en studie wiskunde (Vrije Universiteit) ben ik 1980 begonnen als bureauredacteur bij de Noord-Hollandsche Uitgeversmaatschappij.

    Tot 1999 was ik verantwoordelijk voor de eindredactie van verschillende natuurwetenschappelijke tijdschriften en boeken. Toen het werk inhoudelijk steeds minder interessant begon te worden, stapte ik over naar applicatiemanagement. Daar werd ik verantwoordelijk voor het verbeteren en actueel houden van de eigen software van Elsevier Science, als laatste die van het Electronic Warehouse, de centrale database van alle wetenschappelijke artikelen.

    In 2007 ben ik gestopt met werken, sinds 2013 met prepensioen, en nu heb ik mijn ouderdomspensioen laten ingaan. Na vele jaren zonder verplichtingen begon ik in 2014 met vrijwilligerswerk, eerst als lid van het Verantwoordingsorgaan van SPEO tot aan de opheffing in 2016. Eind 2015 meldde ik me bij Harry Nijhuis om te assisteren bij de ES Nieuwsbrief en werd kort daarna ook lid van het VGEO-bestuur. Rond dezelfde tijd ben ik penningmeester van Muziekschool Diemen geworden.

    Ik luister graag naar muziek, vooral klassiek, en probeer op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de wetenschap, vooral natuurkunde en astronomie. Maar ook technologie, voetbal, politiek en filosofie interesseren me, vervelen is er absoluut niet bij.