vgeo-logo

Vereniging van Gepensioneerden Elsevier-Ondernemingen

Levensloop Ger de Rooij

  • foto Ger de Rooij
  • In 1949 ben ik geboren in Jakarta. Na de HBS heb ik economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben getrouwd met Saskia, wij hebben geen kinderen maar wel veel beesten. Wij wonen in Berkhout (vlak bij Hoorn) in een stolpboerderij en tuinieren en beesten is dus onze hobby.

    Na mijn studie ben ik bij Elsevier begonnen op de interne accountantsdienst, na ca. 10 jaar ben ik overgestapt naar Elsevier Science, waar ik werkzaam was in vele administratieve functies. Als laatste project heb ik gewerkt aan de vorming van een Shared Service Center in Amsterdam voor de Europese Science ondernemingen. Ik heb in deze periode veel ervaring opgedaan in administratieve automatisering (boekhouding en orderverwerkingssystemen) en veel contacten binnen Elsevier hieraan overgehouden.

    Het is mede daarom dat het penningmeesterschap van de VGEO mij een uitstekende gelegenheid lijkt om deze contacten te onderhouden.

    De laatste 5 jaar heb ik gewerkt bij SPEO op het pensioenbureau en daarbij de nodige kennis opgedaan over de complexe wereld van pensioenen. Ik hoop dat dit een meerwaarde is voor mijn functioneren als penningmeester van de VGEO.