vgeo-logo

Vereniging van Gepensioneerden Elsevier-Ondernemingen

Levensloop Gerard Roza

  • Gerard Roza ALV 2017
  • Ik ben in 1942 geboren in de Wieringermeer. In 1959, na mijn HBS-B, kwam ik naar Amsterdam, na mijn huwelijk in 1967 woon ik in Amstelveen, en heb een zoon.

    In 1968 ben ik bij Elsevier begonnen als programmeur voor het UNIVAC systeem, later systeemprogrammeur voor het inmiddels in huis gehaalde IBM-systeem. Wat volgde was een loopbaan die steeds verder van de techniek vandaag bewoog: research-medewerker, assistent van de concern-directeur automatisering, data-manager en tenslotte kwaliteitsmanager (automatiseringsactiviteiten en projecten). Bij die aktiviteiten kon ik ook de geweldige inspanning volgen die Elsevier Science heeft ondernomen om zijn produkten op het web te publiceren.

    In 2001 was het gedaan en kon ik mijn tijd zelf indelen. Voor een afdeling van vluchtelingenwerk doe ik nu vrijwilligerswerk (ondersteuning PC-gebruik en opzetten/bijhouden van hun website) en ik werd gevraagd enkele kunstjes die ik in de praktijk geleerd had ook voor VGEO te doen en werd op die manier webmaster/redacteur voor de VGEO website.