E54F44. ELSEVIER. DE VRUCHTEN VAN DE BOOM.
We hebben vroeger al eens geschreven over de trots die wij voelden toen de Nobel Stichting in Stockholm aan Elseviers Wetenschappelijke Uitgeverij de publicatie toevertrouwde van de verzamelde Nobel Lectures; de lezingen die de winnaars van de Nobelprijs statutair moeten houden over het werk op grond waarvan hun 's wereld hoogste wetenschappelijke onderscheiding werd toegekend. Deze lezingen, tezamen een boeiend historisch overzicht gevende van de hoogtepunten in de ontwikkeling van de fysica, de chemie en de medische wetenschap gedurende deze eeuw, zullen gerangschikt naar vakgebieden in een negental delen in de Engelse taal verschijnen, later gevolgd door twee delen die resp. de literatuur- en de vredesprijs zullen behandelen.
Het eerste deel dat in deze reeks gereedgekomen is, Physica 1942-1962, werd onlangs door een kleine Elsevier-delegatie aan de Zweedse koning aangeboden, die een grote belangstelling voor het werk der Nobel stichting heeft en de prijzen steeds persoonlijk uitreikt.
Op de foto die het overrijken van deze Vrucht van onze Boom in koninklijke handen vastlegt, van rechts naar links: Z.M. Koning Gustaaf VI Adolf, de heren A. Boogers, dr. W. Gaade en P. Bergmans, resp. produktiechef, adjunct-directeur en directeur van Elsevier Wetenschappelijke Uitgeverij, en op de rug gezien Z. Exc. Nils K. Ståhle, directeur van de Nobel Stichting.
E54F44 Previous page Next page
Terug naar de beginpagina | Terug naar de foto-indexpagina