vgeo-logo

Vereniging van Gepensioneerden Elsevier-Ondernemingen

Gearchiveerde nieuwsberichten

Pagina's die niet meer actueel zijn voor de rubriek Actueel/Nieuws, worden verwijderd van de website. Voor sommige onderwerpen is het nuttig ze nog even te bewaren, vandaar dit archief.

VGEO-website is nu ook ‛digitaal’ erfgoed

 • logo Koninklijke Bibliotheek
 • (27-5-2016) Sinds kort behoort de VGEO-website tot het "digitale erfgoed’’ van deze wereld. De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft haar geselecteerd samen met enkele andere Nederlandse websites. De VGEO-site (www.vgeo.nl) wordt gearchiveerd en bewaard voor toekomstig onderzoek. Lees verder.

Actie!!!

 • logo NVOG
 • (20-5-2016) In de NVOG-Nieuwsbrief wordt de leden gevraagd actie te ondernemen. De kamerleden wordt via het genoemde persbericht gevraagd om o.a. de koopkracht te herstellen en de ouderenkorting te verhogen. De besturen van de genoemde samenwerkende ouderenorganisaties roepen alle senioren op om deel te nemen aan de in het persbericht aangekondigde e-mail en kaartenactie.

Prof. Lans Bovenberg over het pensioenstelsel

 • logo foto Lars Bovenberg
 • (13-5-2016) Het artikel van prof. Bovenberg, waarnaar wordt verwezen in het NVOG-bericht van 13 mei, is moeilijk leesbaar. Daarom is een beter leesbare versie hier als pdf-document te vinden.

Harry Nijhuis ‛kreeg de geest’

 • Icarus
 • (24-1-2016) Zo rond 1975 kreeg Harry Nijhuis de geest: hij ging beelden maken van hout. Jaren later ging hij over op boetseren. Dit gaf hem door het materiaal, klei in meerdere soorten en afwerkingsmogelijkheden, meer artistieke vrijheid.
Jaarlijks Uitstapje 2016

 • foto Openluchtmuseum
 • (28-8-2016) Op een warme augustusdag hebben ruim honderd van onze leden elkaar weer ontmoet, en wel in het lommerrijke Openluchtmuseum te Arnhem. Lees hier het tekstueel verslag en bekijk hier het fotoverslag van die dag (op beide verslagpagina's zijn de foto's zijn aanklikbaar voor een vergroting).
Gearchiveerde nieuwsbrieven voor 60+-ers

Deze nieuwsbrieven van VGEO werden gestuurd naar 60+-ers binnen Elsevier Science en Reed Business. Doel was om deze groep van medewerkers, die hun prepensioen of pensioen dichterbij zagen komen, te informeren over VGEO en hen bewust te maken van het nut dat VGEO voor hen kan hebben als het zover is. Met ingang van het 11de nummer zijn deze nieuwsbrieven naar 60-plussers gestuurd (en niet naar medewerkers tussen 55 en 60 jaar). Immers, de VUT-regeling en pre-pensioen zal voor laatstgenoemde categorie medewerkers niet meer worden toegepast.

wanneer het (pre-)pensioen dichterbij kwam, was het zaak meer te weten te komen over de gevolgen van de grote veranderingen die dan plaatsvinden en zich dan aan te sluiten bij lotgenoten. Wij roepen u op lid te worden zodra dit voor u mogelijk is. Of word donateur, want dat kan nu al. Lees hier hoe u zich als lid of als donateur kan opgeven.

De redactie van deze nieuwsbrieven werd verzorgd door:
Harry Nijhuis (harwil@planet.nl)
Gerard Roza (gerard.roza@hetnet.nl)

Hieronder vindt u de laatst verschenen nieuwsbrieven (in pdf-formaat):

ElsevierConnect

 • logo ElsevierConnect
 • Met het verdwijnen van het personeelsblad ES World, een paar jaar geleden, verdween tevens informatie van het bedrijf aan de Elsevier (Science) gepensioneerden. In plaats daarvan werd wekelijks een nieuwsbrief van een A4 (dubbelzijdig) gemaakt die medewerkers bij de ingang van de Elsevier-kantoren uit een korfje konden pakken. De nieuwsbrief (Elsevier Connect) bevatte feitelijk nieuws over het reilen en zeilen van het bedrijf, geen informatie over het personeel.

  Door één van de bestuursleden van de VGEO (Hildegund Spaargaren) is jarenlang een samenvatting van deze nieuwsbrieven gemaakt die via e-mail naar geïnteresseerde gepensioneerden werd gestuurd, onder de naam Elsevier Highlights Connect. Sinds oktober 2012 wordt de betreffende nieuwsbrief niet meer in gedrukte vorm uitgebracht bij Elsevier, maar inmiddels is wel een website elsevierconnect.com online gebracht, die regelmatig een update ondergaat. Het was dus niet langer zinvol om daarvan een samenvatting te maken en die via e-mail te versturen. Genoemde website biedt dus iedereen heel veel informatie; hierdoor zullen er geen uitgaven van Elsevier Highlights Connect via e-mail verstuurd worden.